El rosa i el verd

PUBLICACIÓ EL 16 DE NOVEMBRE DE 2022
Stendhal
Traducció de Valèria Gaillard Francesch

Llengua original: Francès
Col·lecció: Llibrets, 5
Pàgines: 196
Mida: 180x120mm
ISBN: 9788412585612
Preu: 18,50€

«En fi, em faries feliç de debò, estimada mamà, si permetessis que es fes públic que estem arruïnades.»

Mina Wanghen és la filla d’un ric banquer prussià que acaba de morir. La jove burgesa és atractiva i d’esperit lliure, es vol casar per amor i es mira amb desdeny les propostes de bon matrimoni que se li passegen per davant de la finestra. Amb la complicitat de la mare es refugia a París, on pensa que els milions del dot seran un secret que no li faran cap nosa.

Instal·lades totes dues a la ciutat de les llums, Mina va a l’òpera, al teatre, rep classes de literatura francesa i passeja pels jardins més glamurosos. Però no tot pot ser com ho havia somiat: també fa coneixences i comença a patir les intrigues i ambicions dels salons de l’alta societat parisenca.

Considerat un autor feminista per Simone de Beauvoir, gràcies al caràcter rebel de les seves heroïnes, Stendhal crea el personatge de Mina Wanghen entre la publicació d’El roig i el negre i La Cartoixa de Parma. No acabarà d’escriure El rosa i el verd, però hi passen tantes coses, hi desfilen tants candidats a pretendents cobdiciosos i hi ha tanta ironia i tanta crítica que la diversió hi està assegurada.